Politică de confidențialitate

 

I. Informații generale

1. Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale  Societății DIRIBAM DIRIBUM S.R.L., denumită în continuare „Societatea”, cu sediul în Oradea,  Bihor, Str. Meșteșugarilor 75, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului J5/2794/2019 cu Cod fiscal 41989679, IBAN RO17BTRLRONCRT0531428401 reprezentată de Gabriel Pleșca în calitate de administrator, care deține calitatea de operator de date. Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet www.tiamel.ro  („Site-ul”).

 

2. Prin intermediul site-ului www.tiamel.ro, Societatea pune la dispoziția utilizatorilor o platformă de acces la toate informațiile referitoare la cărțile scrise de Adrian Hulber sub marca TIAMEL și editate de societatea DIRIBAM DIRIBUM SRL.  Totodată, completarea formularului de comandă pentru aceste cărți (sau alte produse marca TIAMEL) se realizează exclusiv prin intermediul acestui site.  Vizitând acest site, veți putea afla noutăți referitoare la evenimente marca TIAMEL, apariția următoarelor volume și traducerea acestei cărți în alte limbi, veți avea posibilitatea de a vă rezerva primele exemplare din aparițiile viitoare, veți afla despre impresiile cititorilor după ce au citit cartea și veți fi parte dintr-o comunitate în continuă creștere unită de aceeași pasiune pentru lectură și pentru aventurile eroinei noastre. 

 

3. Definiții:

Vizitator: orice persona fizică sau juridică care navighează site-ul online tiamel.ro şi nu este considerată Client în sensul prezentului document.

Client: persoană care efectuează o Comandă, devenind astfel parte a contractului de vânzare-cumpărare încheiat în formă electronică care are ca obiect achiziționarea de produse de pe site-ul tiamel.ro.

Utilizator: cuprinde atât persoanele care au calitatea de vizitator cât şi pe cea de client.

Formularul de comandă: reprezintă un document electronic care cuprinde câmpuri obligatorii şi/sau facultative care urmează a fi completate de către Utilizator în vederea plasării comenzii online.

Comanda: reprezintă intenția fermă şi irevocabilă a Clientului de a cumpăra produsele selectate.

Contract/ Contractul de Vânzare – Cumpărare în format electronic: reprezintă contractul încheiat la distanță între Societatea şi Client, având ca obiect produsele selectate în Comandă şi confirmate ulterior în orice modalitate de către Societate .

Datele Clientului: înseamnă orice date cu caracter personal, precum, nume, prenume, adresă, telefon, adresă de e-mail, vârstă, cont bancar etc. pe care Societatea le prelucrează în momentul completării formularului de comandă în vederea achiziționării. Aceste date vor fi folosite pentru emiterea documentelor fiscale, respectiv, dacă clientul își va da acordul, pentru transmiterea unui newsletter despre produsele Societății, promoții etc. Aceste date vor fi stocate de către Societate în conformitate cu Politica de Confidențialitate disponibilă pe site. 

Consimțământul: reprezintă manifestarea de voință a Utilizatorului, exprimată în mod voluntar, în sensul acceptării tuturor termenilor și condițiilor prezentului document, inclusiv în ceea ce privește prelucrarea datelor sale. Pentru manifestarea acestui consimțământ, Utilizatorul e suficient să bifeze fereastra Accept Termeni și Condiții pentru a arăta că a înțeles Termenii și Condițiile utilizării Site-ului, respectiv conținutul contractului de vânzare – cumpărare și că își însușește aceste informații și prevederi, respectiv Accept Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal pentru a arăta că este de acord cu preluarea și utilizarea datelor sale cu caracter personal în condițiile Politicii de Confidențialitate existentă pe acest Site.

Newsletter (Buletin Informativ): reprezintă un mijloc de informare, transmis periodic de Societate prin mijloace electronice (e-mail, sms etc), cu privire la Produsele și/sau promoțiile Societății dintr-o anumită perioadă Utilizatorului, în măsura în care Utilizatorul optează pentru acest serviciu în mod expres, fără a conține vreun angajament al Companiei față de acesta.

 

 

II. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

1. Dacă sunteți client și utilizați Site-ul pentru a achiziționa produsele noastre, Societatea va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării Formularului de comandă și anume:

1.    Nume și prenume, 

2.    Adresa de domiciliu,

3.    Adresa de e-mail,

4.    Telefon,

5.    Vârstă,

6.    Cont banca.

 

2.  Site-ul mai poate conține și imagini și clipuri video cu persoana dvs., care sunt folosite pentru a oferi recenziilor scrise despre cartea comandată o notă cât mai personală, respectiv în activitatea de promovare online a cărții și produselor marca TIAMEL. Aceste imagini și/sau clipuri video sunt postate pe Site doar cu acordul persoanelor fizice cărora le aparțin și /sau care le-au creat, respectiv acordul aparținătorilor legali. Acest acord va fi în prealabil obținut de către Societate în scris, fie în cadrul unui mesaj trimis prin intermediul canalelor de socializare Facebook, MessenegerInstagram sau prin e-mail, fie odată cu semnarea unui contract de prestări servicii de prezentare/promovare online/recenzii carte. Aceste date personale nu vor putea fi prelucrate automat de pe profilurile persoanelor fizice din mediul online. 

 

3. Dacă sunteți vizitator al Site-ului,  Societatea va prelucra date referitoare la modul în care utilizați Site-ul, de exemplu comportamentul/preferinţele/obişnuințele dumneavoastră (vezi aici și Politica privind fișierele cookies). De asemenea, Societatea va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care în mod deliberat le furnizați în secțiunea contact, cum ar adresa de e-mail, numele și prenumele, număr de telefon, atunci când alegeți să ne contactați prin e-mail sau telefonic pentru a ne adresa eventuale întrebări.    

 

4. Totodată, în măsura în care pe site va fi implementată această opțiune, pentru activități de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță (e-mail) de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de Societate, vă veți putea abona la buletinul informativ al acestui site. În acest sens, datele personale colectate vor fi nume, prenume și adresă de e-mail. 

 

5.De asemenea, dacă va exista această posibilitate la un moment dat pe acest site, vizitatorii își vor putea crea un cont personal unde vor fi colectate și prelucrate datele personale precum nume, prenume, adresă de e-mail, telefon, vârstă, adresa de facturare și livrare etc., date care vor fi stocate pe serverul companiei noastre în acest unic scop. Societatea noastră se obligă să păstreze aceste date în condiții de maximă siguranță în acord cu prezenta politică de confidențialitate și doar în scopul determinat de relația juridică dintre persoana care își face cont și societatea noastră (fie pentru a primi date despre produse, fie pentru a cumpăra etc.). Cumpărarea de produse nu va fi condiționată de realizarea unui cont în prealabil . Persoana care și-a făcut cont nu va primit automat comunicări comerciale din partea companiei noastre, ci va trebui să își dea acordul prin bifarea acestei opțiuni în căsuța corespunzătoare pentru newsletter. 

 

6. Protejarea intimității și a vieții private aparținând minorilor (persoane sub 18 ani) este extrem de important pentru Compania noastră. Pe acest Site nu se colectează și/sau prelucrează date ale persoanelor sub 18 ani, decât cu acordul dat în prealabil și punctual de către reprezentantul/ocrotitorului legal al acestor persoane. 

7Prezentul Site nu permite minorilor să  cumpere produsele vândute prin intermediul său. Cel care va face comanda și va completa formularul pus la dispoziție pe acest Site își asumă întreaga responsabilitate cu privire la faptul că are peste 18 ani și pentru veridicitatea și acuratețea informațiilor furnizate.

 

 

III. Scopurile și temeiurile prelucrării

1. Dacă sunteți client al Site-ului,  Societatea prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

·      pentru desfășurarea relației contractuale dintre dumneavoastră şi Societate, respectiv pentru preluarea formularului comandă,  pentru emiterea facturii pentru comanda plasată pe Site, pentru informarea dumneavoastră asupra comenzii etc.

 

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop are la bază contractul încheiat între dumneavoastră și Societate, definit în cuprinsul Termenelor și Condițiilor

 

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuței corespunzătoare de la momentul plasării comenzii (Accept Termenii și Condițiile). 

 

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este  necesară pentru executarea acestui contract. Refuzul furnizării datelor (inclusiv dacă nu bifați căsuța corespunzătoare cu Accept Termenii și Condițiile) poate avea drept consecință imposibilitatea derulării raporturilor contractuale dintre dumneavoastră și Societate. 

 

 

·      pentru îndeplinirea obligațiilor legale care incumbă Societății  în contextul produselor comercializate prin intermediul Site-ului, inclusiv a obligațiilor în materie fiscală, precum și în materie de arhivare.

 

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop este necesară în baza unor obligații legale.

 

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuței corespunzătoare de la momentul plasării comenzii (Accept Termenii și Condițiile). 

 

 Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este necesară. Refuzul furnizării datelor (inclusiv dacă nu bifați căsuța corespunzătoare cu Accept Termenii și Condițiile) poate avea drept consecință imposibilitatea Societății de a respecta obligațiile legale care îi revin și deci în imposibilitatea de a vă oferi serviciile prin intermediul Site-ului.

 

·      pentru activități de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță (e-mail) de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de Societate, prin intermediul Site-ului.

 

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.

 

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuței corespunzătoare de la momentul plasării formularului de comandăPentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail conținând comunicări comerciale. 

 

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

 

·      în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferințe de consum, în principal, în vederea îmbunătățirii experienței oferite pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Societății de a îmbunătății permanent experiența clienților pe Site și respectă Politica privind fișierele cookies.

 

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuțelor corespunzătoare din cadrul mesajului de întâmpinare privind fișierele de tip cookies, pe care îl vizualizați când accesați site-ul pentru prima oară.

 

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

 

·      pentru a ne comunica punctual întrebări ori solicitările dumneavoastră atunci când alegeți să ne contactați prin e-mailul sau numărul de telefon afișate pe Site, sau pentru a lăsa comentarii/reclamații. 

 

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, exprimat prin aceea că alegeți să ne contactați fie telefonic, fie prin e-mail și să ne furnizați aceste date.

 

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin simpla completare a secțiunii contact cu datele personale solicitate sau prin faptul că alegeți să ne furnizați aceste date atunci când ne trimiteți un e-mail sau ne sunați la numărul de telefon afișat pe Site. 

 

 

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră. Societatea nu va folosi adresa dvs. de e-mail astfel furnizată sau numărul de telefon pentru a vă transmite alte informări ori comunicări comerciale (în măsura în care nu ați optat pentru a primi aceste comunicări), ci va folosi datele furnizate cu unicul scop de a furniza răspuns la întrebările ori solicitările dvs.. 

 

·      în scop de marketing, Societatea noastră poate folosi imagini cu dvs. sau clipuri video pe care alegeți să ni le furnizați și în care descrieți experiența personală cu cărțile/produsele marca TIAMEL (se asociază imaginea/clipul video la numele și prenumele persoanei)

 

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, exprimat prin aceea că toate aceste date sunt furnizate doar la inițiativa dvs., fie că alegeți să ni le furnizați prin canalele de socializare messenger, instagram, e-mail,  fie ca urmare a încheierii unui contract de servicii de promovare online, prezentare carte și/sau oferire de recenzii).

 

Vă exprimați consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop odată cu furnizarea voluntară a acestor materiale (poze, video) prin canalele de transmitere a informației on-line (messenger, instagram, e-mail), fie odată cu semnarea acordului ce însoțește acel contract de servicii de promovare online, prezentare carte și/sau oferire de recenzii.

 

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

 

 În cazul în care vă dați acordul, Societatea noastră se angajează să folosească aceste imagini sau videoclipuri doar prin intermediul site-ului și doar cu scopul promovării produselor noastre, fără a avea dreptul de a le transmite altor terțe persoane fără un acord expres și prealabil din partea dvs..

 

 

2. Dacă sunteți vizitator al Site-ului,  Societatea prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

·      pentru activități de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță (e-mail, sms), de comunicări comerciale privind produsele oferite, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.

 

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și bifarea căsuței corespunzătoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe Site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opțiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conținând comunicări comerciale.

 

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

 

·      pentru a monitoriza traficul și a îmbunătății experiența dumneavoastră oferită pe Site; în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferințe de consum, în principal, în vederea îmbunătățirii experienței oferite pe Site.

 

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Societății de a asigura funcționarea corectă a Site-ului, precum și pentru a îmbunătății permanent experiența clienților pe Site și respectă Politica privind fișierele cookies.

 

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuțelor corespunzătoare din cadrul mesajului de întâmpinare privind fișierele de tip cookies, pe care îl vizualizați când accesați site-ul pentru prima oară.

 

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

 

·      pentru a ne comunica punctual întrebări ori solicitările dumneavoastră atunci când alegeți să ne contactați prin e-mailul sau numărul de telefon afișate pe Site, sau pentru a lăsa comentarii/reclamații. 

 

 

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Societății de a asigura funcționarea corectă a Site-ului, precum și pentru a îmbunătății permanent experiența vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin soluționarea diferitelor comentarii, întrebări sau reclamații, precum și consimțământul dumneavoastră exprimat prin aceea că alegeți să ne contactați fie telefonic, fie prin e-mail și să ne furnizați aceste date.

 

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin simpla completare a secțiunii contact cu datele personale solicitate sau prin faptul că alegeți să ne furnizați aceste date atunci când ne trimiteți un e-mail sau ne sunați la numărul de telefon afișat pe Site. 

 

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră. Societatea nu va folosi adresa dvs. de e-mail astfel furnizată sau numărul de telefon pentru a vă transmite alte informări ori comunicări comerciale, ci va folosi datele furnizate cu unicul scop de a furniza răspuns la întrebările ori solicitările dvs.. 

 

3. Fie că sunteți vizitator sau client al acestui site, prin prezentul document vă aducem la cunoștință faptul că, dacă veți apăsa butonul „like” și „distribuie” aferente paginii de facebook tiamel, datele dvs. cu caracter personal pe care ni le furnizați accesând site-ul vor putea fi transferate către platforma facebook.com care le va putea folosi conform propriilor sale politici de prelucrare. Accesând aceste pagini vă asumați politica lor de confidențialitate privind datele cu caracter personal și sunteți singurul responsabil pentru orice consecință ar rezulta de aici. 

 

IV. Durata pentru care vă prelucrăm datele

Ca principiu, Societatea va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.

 

În cazul în care sunteți client, vom prelucra datele dumneavoastră pe întreaga durată a raporturilor contractuale și ulterior conform obligațiilor legale care revin în sarcina Societății (de ex., în cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de păstrare prevăzut de lege este de 10 ani de la data încheierii exercițiului financiar în cursul căruia au fost întocmite).

 

Dacă vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing,  Societatea va înceta prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în acest scop, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de Societate pe baza consimțământului exprimat de către dumneavoastră înainte de retragerea acestuia.

 

În cazul în care doriți să nu vă mai fie prelucrate datele cu caracter personal sau dacă doriți ștergerea datelor, vă puteți exercita drepturile detaliate la punctul VII de mai jos. Dacă vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing, Societatea va înceta prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în acest scop, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de Societatea pe baza consimțământului exprimat de către dumneavoastră înainte de retragerea acestuia.

 

V. Dezvăluirea datelor cu caracter personal

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrareSocietatea poate dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină Societatea în desfășurarea activității prin intermediul Site-ului (de exemplu firme de curierat sau personalul Poștei Române, furnizori de servicii IT), ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:

·       pentru administrarea Site-ului;

·       pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea Site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui;

·       pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;

·       pentru transmiterea de comunicări de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;

·       atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.

 

VI. Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal furnizate către  Societate pot fi transferate în afara României, dar doar către state din Uniunea Europeană. 

VII. Drepturile de care beneficiați

În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:

·       dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către  Societate, conform celor descrise în prezentul document;

·       dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea Societatea cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor etc.;

·       dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către Societatea a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.

·       dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul în care se aplică unul dintre următoarele motive:

o   acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;

o   în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;

o   în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;

o   în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;

o   în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;

o   datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.

Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, Societatea să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;

·       dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care :

o   persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;

o   prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;

o   operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau

o   persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.

·       dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către Societatea către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;

·       dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;

o   în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al Societatea sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care Societatea poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;

o   în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, că datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.

·       dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;

·       dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

 

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la adresa de email:  contact@tiamel.ro.

 

VIII. Prelucrarea  datelor cu caracter personal se face cu respectarea următoarelor principii:

 

1) Prelucrarea  datelor cu caracter personal se face in temeiul si in conformitate cu  prevederile legale, este echitabila si transparenta.

 

2) Orice  prelucrare si colectare de date cu caracter personal se face in scopuri bine determinate,  explicite si legitime, adecvate, pertinente si neexcesive prin raportare la  scopul in care sunt colectate si ulterior prelucrate.

 

3) Persoanele  care prelucrează, in numele unei instituții, date cu caracter personal au  prevăzut in contractul de munca si in fisa postului o clauza de  confidențialitate.

 

 4) În orice  prelucrare de date cu caracter personal, pentru a fi legală, trebuie să se aplice cel puțin una din următoarele: persoana vizată și-a dat consimțământul expres, liber, neechivoc si informat pentru acea prelucrare; prelucrarea este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract; prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei obligații legale; prelucrarea este necesară pentru a proteja interesele vitale, interesul public al unui operator sau al unei părți terțe.

 

5Informarea  persoanelor se face de către instituția care prelucrează datele personale ale  persoanei vizate.

 

6)Persoanele  vizate au dreptul de acces la datele care sunt prelucrate, de a interveni  asupra acestora, de opoziție si de a nu fi supus unei decizii individuale,  precum si dreptul de a se adresa Autorității Naționale de Supraveghere a  Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanței de judecata pentru  apărarea oricăror drepturi garantate de lege, care le-au fost încălcate. De asemenea, prin noul GDPR, persoanele au dreptul la portabilitatea datelor personale, dreptul la restricționarea datelor personale și dreptul de a fi șters sau de a fi uitat.

 

7)Masurile  de securitate a datelor cu caracter personal sunt stabilite prin proceduri  scrise astfel încât sa asigure un nivel adecvat de securitate a datelor cu  caracter personal procesate.

 

8) Societatea prin website-ul www.tiamel.ro poate colecta de la  utilizatorii săi date cu caracter personal, dar numai cu respectarea scopurilor și a temeiurilor legale prevăzute de Regulamentul (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE., și – în lipsa acestora – numai cu acordul expres al acestora si daca le furnizează voluntar.

 

Societatea noastră certifica faptul ca îndeplinește cerințele minime de securitate a datelor cu  caracter personal.

 

Pentru mai multe detalii  și informații orice persoana interesata se poate adresa atât societății noastre, la sediul din Oradea,  Bihor, Str. Meșteșugarilor 75,    cât și Autorității Naționale  de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Str. B-dul G-ral. Gheorghe Magheru, 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania, Telefon:   +40.318.059.211, Fax: +40.318.059.602,  Web: www.dataprotection.ro  

 

Această pagină de internet folosește fișiere de tip cookie. Pentru mai multe informații cu privire la modul în care se folosesc aceste fișiere, vă rugăm să accesați următorul link: Politica privind fișierele cookies.

 

 

DIRIBAM DIRIBUM S.R.L.

Prin administrator 

05.08.2020